#natúr borok

Mi kerülhet a borokba titokban?
 

Mi kerülhet a borokba titokban?

A legtöbben a bort kézműves terméknek tekintik, amit szőlőből készítenek. Valójában azonban a szulfitok, a tojás és a tej kivételével a legtöbb adalék- és segédanyagot titokban használják, a borosüvegek címkézésére vonatkozó jogszabályok hiányosságai miatt - mutat rá Isabelle Legeron, a világ egyik legismertebb natúrborásza. Részlet a Natúr borok című könyvből.

HVG Könyvek HVG Könyvek

Natúr borban az igazság? Miért érdemes követni a természetes utat?
 

Natúr borban az igazság? Miért érdemes követni a természetes utat?

Világszerte a „natúr” kifejezést használják a kevés beavatkozással készült borok leírására, amelyek az elmúlt években egyre népszerűbbek lettek. Nyugat-Európában nagyobb múltra tekint vissza a kezdeményezés, hazánkban viszont még gyerekcipőben jár, de a borászok lelkesedése határtalan és a rajongótáboruk töretlen.

Gonda Gréta Gonda Gréta